Groeten uit Klotestad gaat radio!

Na het Nachtpost-debâcle (it still hurts 🙁 …) besloot ik om meteen door te gaan met iets anders, om niet in compleet deprieuze toestand achter een spreekwoordelijke geraniola te blijven hangen, starend naar hoe de buitenwereld zich feestend de coronostairway to de ziekenhuisbeddentop op danst.

Deel van het debâcle was, dat ik moeite heb om dingen te promoten, waar het m.i. nog steeds niet veilig genoeg voor is. Ik vind het momenteel allemaal heel erg kut en lastig, voor mezelf als risicogroepslid, maar dan natuurlijk ook voor anderen, risicogroepsleden of niet – ik voel me daar dan ook verantwoordelijk voor.

Dus dan maar iets doen, waar ik niemand mee in gevaar breng – hopelijk 😀 (al 1x op mijn vinger gehamerd en nog nét geen spijkertje in mijn oog gekregen): GuK afgestoft en daarmee weer vol goede moed mee verder gaan.
Groeten uit Klotestand (GuK dus) is een voornamelijk literair project, waar ik al jaaaaren geleden aan begon, toen nog in iets andere vorm.
Rond 2014/5? besloot ik het anders aan te pakken, het werd een website en nu dus ook: radio!
Zoals sommigen weten, maakte ik fake twitter radio onder de naam Straatruis, sinds begin pandemie. Ik vind het erg leuk om fijne muziek met anderen te delen, en dat ga ik dan nu combineren met de teksten en fratsen van GuK.

Natuurlijk wil ik daar ook graag beeld bij. Omdat ik gekozen heb voor Mixcloud, en dat vooral audio- en geen videoplatform is, is dat vrij begrensd, maar dat vind ik juist ook wel leuk, om te kijken hoe ver het lukt.
Dat betekent wel, dat alleen tijdens de live-stream er beeld bij is. Bij het on-demand terugluisteren van de shows, zal er alleen audio beschikbaar zijn.
Wel zal ik iedere week wat beeldfragmenten van de shows via socials en site delen.
Het is dan ook de bedoeling GuK iedere zaterdagavond vanaf 22 uur uit te gaan zenden.

Ga ik dat redden? We zullen zien…. ik doe het helemaal in mn pathetische uppie, en dat heeft zo z’n voor- maar ook z’n nadelen.
Ook weet ik nog niet, wanneer de 1e show zal zijn. Ik ben vrij vaak ziek, met allerlei vormen van bedlegerigheid die daar dan blijkbaar bij horen, dus ik doe het nu rustig aan (jaja, al doende leer ik dan misschien toch ooit nog iets?).

Wat wordt het eigenlijk voor iets? Hoe moeten wij ons dat voorstellen?
Zelf zou ik het willen omschrijven als zeer sferische, dystopische emo-radio, een vorm van geluidstheater met dan als zaterdagavonds extraatje al dan niet bijbehorende beelden. Ik hoop dat het vooral heel erg leuk wordt om naar te luisteren voor jullie, en voor mijzelve om het te maken. Win-win (jooooooooooooo stik er niet in)!